LIBER LA BĂLĂCEALĂ, DAR CU REGULI CE TREBUIE RESPECTATE. SE DESCHIDE ȘTRANDUL „CORVINA” DIN HUNEDOARA

<!–// –>

var ssObj = window.synoScore || (window.parent?window.parent.synoScore:0);
if(ssObj){
ssObj.reportImp(’78f547fc90ba1f45e7547922f3bf457e16b18464.png’,’1180496′);
}119 total views
, 29 views today

Veste bună pentru amatorii de bălăceală și băi de soare. Ștrandul „Corvina” din Hunedoara își deschide porțile începând de miercuri, 1 iulie. La complexul de agrement din municipiul de pe Cerna se dă liber la bălăceală, locuitorii Hunedoarei fiind poftiți să se relaxeze în sau lângă bazinele cu apă, dar și pe șezlongurile aflate în incintă. Totul, însă, cu respectarea unor reguli impuse pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus.

Accesul persoanelor în incinta Ștrandului Municipal Hunedoara se face prin efectuarea unui triaj epidemiologic de către personalul autorizat în domeniu. Nu va fi permis accesul celor care prezintă semne de infecție respiratorie (tuse și strănut frecvente, stare generală alterată) și febră mai mare de 37,3°C. Nu se va permite accesul la piscină/bazin și se va recomanda izolarea la domiciliu în cazul în care persoana prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată). Accesul la tobogan, unde este cazul, se va face cu respectarea distanței de cel puțin doi metri între persoane și evitarea supraaglomerării.

În incinta ștrandului de la Hunedoara sunt 519 șezlonguri, acestea fiind așezate astfel încât să permită între ele o distanță de doi metri. “Șezlongurile sunt așezate pentru o persoană, două persoane și pentru familii de trei persoane, precum și de patru persoane”, spun reprezentanții Primăriei Hunedoara. La utilizarea șezlongului este obligatorie folosirea prosopului.

De asemenea, vizitatorii Ștrandului Municipal Hunedoara au obligativitatea respectării măsurilor de „distanţare socială”, minimum doi metri. Totodată, vestiarele sunt dotate pentru utilizatori cu dispensere cu produse de curățare și dezinfectare, precum și șervețele din hârtie de unică folosință.

Reprezentanții administrației publice locale mai spun că, Ștrandul „Corvina” este dotat cu sistem de filtrare și dezinfecție a apei, astfel încât calitatea apei să se încadreze în valorile maxime admise prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 546/2008 privind gestionarea calității apei de îmbăiere, cu modificările și completările ulterioare. Potrivit acestora, se vor curăța toate suprafețele, șezlongurile, vestiarele, băile cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool, la începerea activității, la sfârșitul acesteia și ori de câte ori este nevoie.

Ștrandul „Corvina” se află în subordinea Consiliului Local Hunedoara. Programul de funcționare al acestuia este de luni și până duminică, între orele 09:00 și 20:00.


Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.