EVALUAREA NAŢIONALĂ- ETAPA SPECIALĂ. UN SINGUR ABSOLVENT DIN JUDEŢ SUSȚINE EXAMENUL

<!–// –>

var ssObj = window.synoScore || (window.parent?window.parent.synoScore:0);
if(ssObj){
ssObj.reportImp(’78f547fc90ba1f45e7547922f3bf457e16b18464.png’,’1180496′);
}

Evaluarea Naţională- etapa specială. Un singur absolvent din judeţ susține examenul

În judeţul Hunedoara, la etapa specială a examenului de Evaluare Națională s-a înscris un singur absolvent al clasei a opta, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Școlar Județean (IŞJ).

Examenul a început luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 30 iunie, se desfășoară proba la Matematică, iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura într-un singur centru organizat la nivelul județului Hunedoara. „Candidata din județul nostru va susține doar proba scrisă la Matematică întrucât beneficiază de recunoașterea notei obținute la proba de Limba și literatura română, pe care eleva a susținut-o în cadrul sesiunii 2-27 iunie 2020”, au informat reprezentanţii IŞJ Hunedoara.

La nivel naţional, la etapa specială a examenului de Evaluare Națională (sesiunea 2020) s-au înscris peste 200 de absolvenți ai clasei a opta.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Primele rezultate se vor afișa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.


Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.