ÎNCEPE DISTRIBUIREA CELOR 7.000 DE CĂRȚI FUNCIARE ÎN COMUNA LELESE

<!–// –>

var ssObj = window.synoScore || (window.parent?window.parent.synoScore:0);
if(ssObj){
ssObj.reportImp(’78f547fc90ba1f45e7547922f3bf457e16b18464.png’,’1180496′);
}108 total views
, 108 views today

Toate terenurile și clădirile de pe raza comunei Lelese au, în prezent, Cărți Funciare noi, care urmează a fi distribuite celor aproximativ 700 de locuitori ai comunei, în luna iulie. În total, au fost întocmite 7.000 de Cărți Funciare, comuna Lelese bucurându-se de cea mai modernă bază de date de cadastru din județul Hunedoara. Primarul comunei, Ciprian Gheorghe Achim, spune că acest sistem este unul dintre cele mai complexe din țară.

Începe distribuirea celor 7.000 de Cărți Funciare în comuna Lelese„Începând cu data de 4 iulie se vor distribui, pe bază de convocator, Cărțile Funciare tuturor proprietarilor de terenuri din comuna Lelese. În urma finalizării lucrărilor, avem acum și pe suport de hârtie toate Cărțile Funciare, pe care oamenii le vor avea și pe care le pot folosi și în cazuri juridice de acum. Este vorba de 7.000 de Cărți Funciare, iar cea mai mică are trei file, iar media este cam de patru-cinci foi, dar avem și de câte 10-11. Cu alte cuvinte, avem undeva la 35.000 de foi. Noi avem aceste documente cam de două săptămâni, însă nu le-am distribuit până acum pentru că trebuie să le punem pe proprietari. Avem multe Cărți Funciare pentru persoane ce dețin un singur teren, dar avem și oameni care au mai multe C.F., pentru că pot avea și 10 sau 20 de terenuri. Am întârziat puțin cu distribuirea acestor documente, pentru că am vrut să punem toate hârtiile în ordine, să nu chem la primărie de mai multe ori un om. Așa, când am terminat cu toate parcelele pe care le deține o persoană o chemăm și îi dăm toate documentele, astfel nu mai face omul mai multe drumuri. Cărțile Funciare conțin toate detaliile pe care le-am mai dat și în mai multe formate electronice, începând de la proprietarii actuali, vechii posesori (unii chiar și din 1906 până în prezent), desenele cu terenurile vecinilor și, mai mult decât atât, fiecare desen are și punctele de măsurătoare cu coordonatele exacte ale terenului. Este un sistem complex, tot ce poate fi mai bun la nivelul întregii țări. Oamenii vor primi acum absolut toate documentele necesare, hărți, acte, programe, coordonate”, a declarat Ciprian Gheorghe Achim, primarul comunei Lelese.

Începe distribuirea celor 7.000 de Cărți Funciare în comuna Lelese

Cei aproximativ 700 de proprietari, vor fi înștiințați în scris care în perioada 4-28 iulie vor fi nevoiți să meargă la Primăria Comunei Lelese pentru a-și ridica toate documentele.

Locuitorii comunei Lelese au fost printre norocoșii care au beneficiat de Programul Național de Cadastru, ce prevede intabularea gratuită a terenurilor. Acum, acest proiect a fost finalizat și, mai mult decât atât, în prezent comuna Lelese are cea mai modernă bază de date privind cadastrarea, din întreg județul.

Începe distribuirea celor 7.000 de Cărți Funciare în comuna Lelese


Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.