AVERTIZARE METEO – JUDEȚUL HUNEDOARA, SUB COD GALBEN DE INSTABILITATE ATMOSFERICĂ

<!–// –>

var ssObj = window.synoScore || (window.parent?window.parent.synoScore:0);
if(ssObj){
ssObj.reportImp(’78f547fc90ba1f45e7547922f3bf457e16b18464.png’,’1180496′);
}180 total views
, 14 views today

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, noi avertizări de tip Cod galben și Cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabile până marți dimineață. 

Județul Hunedoara se află sub incidența Codului galben. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 12:00 și va fi ridicată în această seară, la ora 19:00.

Avertizare meteo – Județul Hunedoara, sub Cod galben de instabilitate atmosfericăÎn intervalul menționat, local în zona de munte, în Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp”, au informat specialiștii de la ANM.

De asemenea, un alt Cod galben intră în vigoare în această seară (luni, 29 iunie), la ora 19:00, și va expira marți dimineață (30 iunie), la 10:00. „În intervalul menționat, local în zona de munte, estul Transilvaniei și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp”, a mai transmis ANM.

Avertizare meteo – Județul Hunedoara, sub Cod galben de instabilitate atmosfericăMeteorologii atrag atenția și asupra faptului că, în următoarele zile, disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.


Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.