GRUPUL PPE SUSȚINE FINANȚAREA EUROPEANĂ A LUPTEI ÎMPOTRIVA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) susține că protejarea mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice trebuie să devină prima urgență a UE. ”Pentru realizarea angajamentelor Acordului de la Paris avem nevoie de un buget european consistent, capabil să sprijine statele membre în îndeplinirea obligațiilor asumate, dar și de programe realiste și echilibrate care să asigure tranziția către o economie verde”, a afirmat europarlamentarul UDMR.

Iuliu Winkler a subliniat faptul că Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European (PE) este un susținător consecvent al statelor membre în atingerea obiectivelor în lupta împotriva schimbărilor climatice. ”Nu mai departe de luna octombrie a.c., în Comisia de bugete a PE, Grupul PPE a obținut majorarea cu 2 miliarde de euro a sumelor alocate pentru investiții în tehnologii ecologice, inovație și programe de digitalizare”, a afirmat europarlamentarul UDMR.

Lupta noastră împotriva schimbărilor climatice este în strânsă legătură cu politica energetică europeană. Grupul PPE consideră că realizarea Uniunii Energiei este o necesitate stringentă, iar aceasta trebuie să se bazeze pe doi piloni: diversificarea surselor de energie prin stimularea producției de energie regenerabilă și integrarea pieței energetice a UE, astfel încât să existe un flux liber de energie peste granițe. Pe piața europeană trebuie să existe o ofertă durabilă și constantă de energie la un cost rezonabil pentru întreprinderi și gospodării”, a mai spus Winkler.

Grupul PPE, cel mai mare și cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică și mai competitivă, având cetățeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al PPE, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din PE.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.