UPDATE. Fabrica SEWS din Deva, în clocot. Muncitorii au stat în grevă toată noaptea pentru a-și cere drepturile salariale. Se scandează „Hoții!” și „Nu plecăm!”

Peste 1.000 de oameni sunt în grevă și la această oră la fabrica SEWS din Deva. Greva a fost declanșată ieri, la ora 16.00, de angajații care urmau să intre în schimbul II și a continuat pe parcursul întregii nopți. Oamenii au intrat în această formă de protest din cauza salariilor mici cu care sunt plătiți și a refuzului patronatului de a le majora veniturile lunare.

Surse din fabrică susțin că patronatul este dispus să le ofere o majorare de doar 6,5 la sută, iar angajații cer 10 la sută în plus la salarii. 

La această oră, angajații sunt adunați în hala fabricii, huiduie și scandează: „Hoții!” și „Nu plecăm!”. Muncitorii sunt hotărâți să continue greva până vor obține majorarea veniturilor cu 10 la sută. 

În cursul zilei de ieri, conducerea filialei SEWS de la Deva le-a trimis greviștilor un mesaj scris, în care îi informa că greva nu respectă prevederile din Legea Dialogului Social. 

„Având în vedere prevederile imperative ale Legii Dialogului Social 62/2011, vă informăm că încetarea lucrului și organizarea unei opriri spontane a lucrului, fără respectarea prevederilor legale și consumarea procedurilor prealabile este nelegală. La acest moment se înregistrează o încetare de facto a lucrului de circa 3 ore, debutând cu ora 16.30, iar dumneavoastră și salariații greviști va aflați în afara legii. Vă instiințăm că nereluarea activității și continuarea conduitei dumneavoastră este producatoare de daune și de consecințe negative în defavoarea subscrisei/angajator și pe cale de consecință va recomandăm respectarea prevederilor legale”, se arată în mesajul intern semnat de conducerea fabricii de cablaje. 

Filiala fabricii SEWS din Deva este cel mai mare angajator din municipiu, având aproximativ 3.000 de muncitori. 

Citește și: (VIDEO) Grevă spontană la SEWS Deva. Angajații din două schimburi refuză să înceapă munca și cer majorarea salariilor

Articol preluat de pe ziardehunedoara.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.