Tentativă de înșelăciune, dejucată de un octogenar

Un bărbat de 81 de ani din Răchitova a anunțat Poliția după ce a fost apelat pe telefonul fix de către o persoană care a încercat să îl înșele prin „metoda accidentul”.

Marți, seara, în timp ce se afla la domiciliu său, vârstnicul a fost apelat pe telefonul fix de un bărbat care s-a dat drept „medic” şi i-a spus că fiul său a suferit un accident rutier, fără să specifice locul producerii accidentului, în urma căruia a suferit răni grave ce necesită transfer la un spital din București. Presupusul medic a precizat că intervenţia medicală costă 3.000 de euro, sumă pe care un prieten al „medicului” ar fi trebuit să o ridice de la domiciliul hunedoreanului.

„Dând dovadă de prezenţă de spirit, bărbatul de 81 de ani a verificat aspectele precizate de falsul medic, luând legătura telefonic cu nepoata sa, care i-a spus că nu a avut loc niciun accident, iar tatăl său, fiul bărbatului de 81 de ani, doarme. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru tentativă la înșelăciune”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

comentarii

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.