Karateul tradițional hunedorean fost reprezentat de sportivul emerit sensei Mircea Popa, la Brașov

Karateul tradițional hunedorean a fost reprezentat la sesiunea de training susținută la sfârșitul săptămânii trecute, la Brașov (23-25 Septembrie 2022) de către sensei Masao Kagawa, din Japonia.

Evenimentul sportiv a fost organizat de două prestigioase cluburi sportive – Clubul Sportiv Karate Elite Brasov și Clubul Sportiv Karate Gheorgheni și a reunit peste 200 de sportivi practicanți de karate tradițional din țară, dar și din Ungaria, Bulgaria și Ucraina.

Karateul tradițional din județul Hunedoara a fost reprezentat de sportivul emerit sensei Mircea Popa (centura neagră, 6 dan), fondatorul Clubului Sportiv ACS Ronin din Deva (antrenor de club și arbitru național și internațional). Activiățile de pregătire au inclus sesiuni de kata, kumite și bunkai (pe grupe de începători 9kyu-4kyu și avansați 3kyu -Dan) explicațiile tehnice fiind oferite de sensei Masao Kagawa (9 DAN JKS) – unul dintre cei mai importanți reprezenanți ai karateului, sport inclus între disciplinele olimpice la Jocurile Olimpice de de Tokio, din 2021.

În vârstă de 67 de ani, sportivul nipon este unul dintre cei mai buni tehnicieni și concurenți ai Japan Karate Association (JKA).

Câștigător a numeroase titluri, el a devenit unul dintre cei mai buni instructori din lume și se află la a treia sesiune de pregătire în România. Prin explicațiile tehnice pe care le oferă la numeroasele seminariile și cursurile pe care le conduce în întreaga lume, Masao Kagawa contribuie la înțelegerea profundă a unor tehnici ancestrale care exprimă legătura profundă dintre minte și corp, pe terenul de luptă. Ajuns la o vârstă venerabilă, sportivul născut în urmă cu aproape 70 de ani în Osaka, este încă un adversar formidabil. El este un exemplu pentru toți karateka, despre faptul că artele marțiale reprezintă o activitate ce poate fi practicată pe tot parcursul vieții și nu doar un sport competitiv destinat celor tineri.

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.