A treia prelevare de organe la Spitalul Județean din Deva

Alți pacienți aflați pe listele de așteptare, a căror viață depinde de un transplant de ficat, rinichi sau cornee au fost ajutați.

La Spitalul Județean de Urgență Deva s-a realizat cea de-a treia intervenţie de prelevare organe şi ţesuturi din acest an, prin bunăvoinţa familiei unui pacient de 79 de ani, aflat în moarte cerebrală. Echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Deva (Dr. Ioana Kovacs – kdp, As. Monica Popescu – coordonator transplant, Dr. Alexandra Demian Crişan) au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi 5 pacienţi.

La Deva a fost prezentă echipa Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, care a realizat intervenţia de pelevare ficat. Intervenţia salvatoare de transplant hepatic a fost realizată cu succes de echipa chirurgicală a Centrului de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni, condusă de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu, cu suportul indispensabil al echipei ATI: Dr. Andreea Ştefan, Dr. Sibel Soarece, readucând astfel în cursa vieţii un alt pacient critic.

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop. Echipele medicale de transplant ale ICUTR Cluj au încheiat cu succes încă o verigă din acest lung lanţ și astfel alţi 2 pacienţi au primit şansa la o viaţă mult mai bună.

Corneea prelevată se va transplanta în cadrul Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, ajutând doi pacienţi să-şi recapete vederea.

Agenția Națiomală de Transplant

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.