VIDEO| URSOAICĂ ȘI PUIUL EI, SURPRINȘI LA PLIMBARE ÎN PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

<!–// –>

var ssObj = window.synoScore || (window.parent?window.parent.synoScore:0);
if(ssObj){
ssObj.reportImp(’78f547fc90ba1f45e7547922f3bf457e16b18464.png’,’1180496′);
}80 total views
, 17 views today

Noi imagini plăcute au fost suprinse în Parcul Național Retezat, de camerele de monitorizare amplasate de rangeri. O ursoaică și puiul ei au ieșit la plimbare. Imaginile au fost publicate pe rețeaua de socializare de reprezentanții administrației ariei protejate.

“O zi minunată la monitorizare în Parcul Național Retezat și întâlnire cu o ursoaică și puiul ei. Prezența Ursului brun (Ursus Arctos) în Parcul Național Retezat demonstrează, încă o dată, complexitatea mediului natural și diversitatea habitatelor naturale prezente aici. Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană Parcul Național Retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus)”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Parcului Național Retezat.

Video credit: Claudia Dănău, biolog APNR

Situat pe teritoriul județului Hunedoara, Parcul Național Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor -Romsilva.

 


Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.