Uniunea Națională a Patronatului Român propune:” Includerea în Strategia națională a Ministerului Educației și Cercetării (2021-2027) a componentei educaționale de învățare prin conținut Multimedia (AR/VR)” , dezvoltat pe o platformă națională.

Delegația UNPR, formată din președintele Ioan Lucian, vicepreședintele Florin Balint, vicepreședintele comisiei IT, Emanuela Modoran și directorul executiv Tudor Rădăcineanu, a fost primită vineri, 30 octombrie 2020, la sediul Ministerului Educației și Cercetării de către Ministrul Monica Anisie și subsecretarul de stat Jean Badea.
Agenda de discuții a cuprins:
1. Implementarea în strategia națională pentru educație a conceptului inovativ privind pregătirea tinerilor, prin utilizarea realității augmentate și a realității virtuale.
2. Posibilități concrete de colaborare între Ministerul Educației și Cercetării și mediul de afaceri.

Reprezentanții Ministerului au apreciat propunerea UNPR de a include în strategia națională a Ministerului Educației (2021-2027) componentă educațională de învățare prin conținut Multimedia (AR/VR), dezvoltat pe o platformă implementată la nivel național.
Includerea proiectului UNPR în direcțiile strategice naționale trebuie să asigure sustenabilitate și continuitate, reprezentanții confederației patronale asigurând Ministerul că de acest lucru se vor ocupa prin membri săi naționali și internaționali.
Sursele de finanțare a unor astfel de proiecte pot fi atât cele europene, guvernamentale, cât și cele CSR, din mediul privat ( Corporate Social Responsability) .
Uniunea Patronală a asigurat-o pe doamna ministru, că are pe lângă propuneri și soluții concrete prin care cele două entități pot colabora.
“ Pe lângă dorința noastră de a deveni un partener real, serios și productiv al Ministerului Educației și Cercetării, mai e nevoie și de voință politică, astfel încât un proiect ca cel propus de noi să prindă viață “, a subliniat președintele Ioan Lucian, la finalul întâlnirii cu reprezentanții Ministerului.
“ Vom analiza cât se poate de serios propunerile dumneavoastră, care vin într-un moment deosebit de prielnic, având în vedere dorința noastră de a dezvolta componenta educațională de învățare, folosind ultimele tehnologii din domeniu“ a concluzionat subsecretarul de stat, Jean Badea.