Transporturi ilegale de material lemnos, jandarmii au aplicat amenzi în valoare de 4.000 lei

În data de 06.11.2020, în jurul orei 21.00, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Nucşoara au observat pe DJ 686 o autoutilitară cu care se transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor de transport, jandarmii montani au constatat faptul că prevederile din avizul de însoţire nu corespundeau cu materialul lemnos transportat. Conducătorul autoutilitarei transporta 2,41mc lemn fag, însă în avizul de însoţire avea consemnat 1mc carpen şi 0,5mc cer, existând astfel diferenţe de cantitate şi de specie de lemn transportat.

Jandarmii montani au sancţionat conducătorul autoutilitarei cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 171 din 16 iulie 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Retezatul Haţeg.

În data de 7 noiembrie 2020, în jurul orei 10.00, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Vaţa de Jos au observat o autoutilitară încărcată cu material lemnos care circula pe DN 74 din direcția Abrud spre Brad.

Jandarmii montani au verificat transportul de material lemnos cu ajutorul aplicaţiei S.U.M.A.L. şi au constatat că acest transport era înregistrat. Însă, exista suspiciunea că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere cantitativ cu cel aflat în evidenţă. Astfel, jandarmii montani au solicitat sprijinul unui echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Brad care a oprit autoutilitara. De asemenea, au fost solicitaţi la faţa locului specialişti din cadrul Ocolului Silvic Brad, care au efectuat calculul cantităţii materialului lemnos transportat.

A rezultat faptul că bărbatul ce conducea autoutilitara transporta în plus faţă de catitatea consemnată pe avizul de însoţire, 4.43 mc grinzi şi frize. Cantitatea de material lemnos ce depăşea cantitatea înscrisă în avizul de însoţire a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Ocolului Silvic Brad.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat de jandarmii montani cu amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

IJJ Hunedoara

comentarii

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.