Poliția a deschis dosar penal în cazul bărbatului mușcat de câinii vagabonzi. Animalele i-au smuls o bucată din urechea dreaptă

Poliţiştii din municipiul Vulcan s-au sesizat din oficiu şi au declanşat o anchetă în cazul bărbatului care, ieri dimineață, a fost muşcat de o haită de câini. Omul, în vârstă de 47 de ani, se afla în timpul serviciului, la Preparația Coroiești, când a fost atacat de maidanezi.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan efectuează cercetări privind comiterea infracțiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, în cazul bărbatului care a fost muşcat de mai mulţi câini, marți dimineaţă. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, în vederea stabilirii circumstanţelor în care a avut loc incidentul şi a luării  măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, comisar Bogdan Nițu.

Bărbatul a suferit multiple răni pe corp, dar a rămas și fără o bucată din urechea dreaptă. Pacientul a fost transportat, de urgență, la spitalul din Vulcan, unde a primit prima doză de vaccin antirabic, dar, pentru că a fost mușcat de mai mulți câini, omului ar trebui să îi fie administrat și ser antirabic. Ser care, însă, nu se găsește în județul Hunedoara. Într-un final, s-a decis transferul său la Timișoara. 

„S-a decis transferul la o clinică de boli infecțioase din Timișoara. Am luat legătura și cu medici veterinari din acea zonă (n.r. zona Vulcan), pentru a stabili dacă este o zonă în care s-au semnalat cazuri de rabie în ultima perioadă sau nu. Și nu este zonă rabigenă. Doresc să mai transmit și faptul că acei câini nu trebuie acum eutanasiați, pentru au devenit violenți, ci supravegheați pe o perioadă de 10 zile la indicațiile medicilor veterinari”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău.

Articol preluat de pe ziardehunedoara.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.