Pădurea De Argint, Locul Legendar Din Săcărâmb

Pădurea de argint, întinsă pe circa 13 hectare, rămâne un loc încântător, indiferent de credinţele localnicilor. O arată imaginile realizate de Andreea Văduva, o tânără din Hunedoara pasionată de fotografie, iar monumentul dedicat împăratului Franz Joseph, de la izvorul ei, este la fel de atractiv, chiar dacă puţini îi cunosc povestea.

 

O „pădure de argint”, după cum îi spun localnicii, înconjoară satul Săcărâmb din Munţii Metaliferi, un fost „El Dorado” al Europei secolului al XIX-lea.

Pădurea de fagi care se înalţă în jurul emblematicului con vulcanic al Săcărâmbului are proprietăţi binefăcătoare şi este considerată de mulţi dintre oaspeţii săi un loc încărcat de energii. Oamenii care îi cunosc povestea vin aici pentru a se relaxa şi a face „silvoterapie”, iar unii dintre ei au relatat că după mai multe ore petrecute în pădure au trăit experienţe paranormale.

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

Localnicii au ridicat un foişor sub forma unei piramide, unde vizitatorii pot medita în mijlocul naturii. Însă cel mai captivat lucru legat de „pădurea de argint” este povestea izvorului ei.

Un monument de piatră aminteşte că aici, la mijlocul secolului al XIX-lea, a poposit împăratul Franz Joseph care, în timpul vizitei sale în Transilvania. „Povestea spune că împăratul a traversat pădurea, pe drumul pe care aurul extras de mineri era transportat spre Zlatna, oprindu-se în dreptul unui izvor. Aici a luat masa şi a băut din apa tămăduitoare a izvorului, despre care se spune că a aflat că aduce binefaceri sănătăţii, dar şi potenţei. Apa acestui izvor este foarte pură şi este încărcată de energie, lucru stabilit de numeroase studii“, relata localnicul Alexandru Pavel Tokar, preşedinte al „Societăţii europene pentru tehnică radiantă şi armonie spirituală“ (SETRAS) şi autor al monografiei Săcărâmbului.

„Întreg Săcărâmbul, nu doar «pădurea de argint», reprezintă un centru energetic foarte puternic. Există şi o explicaţie ştiinţifică: aşezarea se află în centrul unui vechi con vulcanic care a avut altitudinea de 3.300 de metri. Acest con există virtual, îşi manifestă energiile resimţite intens. Practic, deşi arealul Săcărâmbului se află la altitudinea de 800 de metri, cei care vin aici se simt atmosfera de la peste 3.000 de metri“, informa Alexandru Tokar, în anii trecuți.

Fotografii realizate de Andreea Văduva / Facebook.

 

comentarii

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.