NINSORI ABUNDENTE, VISCOL ȘI RĂCIRE ACCENTUATĂ ÎN JUDEȚ. AVERTIZAREA METEOROLOGICĂ, VALABILĂ PÂNĂ ÎN 25 MARTIE


Meteorologii au emis două avertizări de răcire a vremii, ninsori și intensificări ale vântului, valabile până în 25 martie. În județul Hunedoara au fost emise avertizări de cod galben și cod portocaliu.

Cod galben

Interval de valabilitate: 22 martie, ora 13 – 25 martie, ora 18. Fenomene vizate: răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului, precipitații mixte.

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.
Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.
Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50-60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00. Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol

Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali

În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40-55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Ninsori abundente, viscol și răcire accentuată în județ. Avertizarea meteorologică, valabilă până în 25 martie

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.