LA DEVA, ÎNCEPE DISTRIBUIREA PRODUSELOR DE IGIENĂ DE LA UE. DE UNDE SE RIDICĂ PACHETELE ȘI CINE BENEFICIAZĂ DE ACESTEA?

Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva va începe distribuirea unor produse de igienă destinate anumitor categorii de persoane, au informat, astăzi, reprezentanții municipalității.

Pachetele cu produse de igienă vor fi împărțite către beneficiari, începând cu data de 23 ianuarie 2020, la depozitul din Deva, situat pe strada Titu Maiorescu, nr.24 (Centrul de zi „Cantina Socială”), din municipiu.

“Acest lucru se face conform Hotărârii de Guvern nr. 784/2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării ,,Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD”. Programul de distribuire a produselor este de luni și joi, între orele 09:00 și 15:00”, au informat cei de la Primăria Deva.


Beneficiarii programului POAD sunt persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei

Reprezentanții municipalității menționează că, produsele de igienă se ridică personal de către beneficiari. Aceştia trebuie să prezinte actul de identitate valabil şi să semneze pe listă că au primit produsele respective. Pentru persoanele care nu se pot deplasare singure, la cererea unui membru al familiei sau a unei alte persoane îndreptăţite să solicite acest lucru, angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Deva va asigura livrarea pachetului de produse la domiciliul acestora.

Fiecare beneficiar al programului POAD va primi câte o cutie cu produse de igiena constând în:
– Periuţă de dinţi (5 bucăţi)
– Pastă de dinţi (300 ml)
– Săpun lichid (500 ml)
– Şampon pentru copii (800 ml)
– Şampon pentru adulţi (500 ml)
– Detergent de rufe (2700 g)

În județul Hunedoara vor primi pachete cu produse de igienă de la Uniunea Europeană în jur de 14.200 de persoane.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.