INTERVIU. MIRCEA MOLOȚ CANDIDEAZĂ LA CONSILIUL JUDEȚEAN HUNEDOARA

Liderul organizației județene ALDE, Mircea Ioan Moloț, va candida pentru un mandat la Consiliul Județean Hunedoara. Într-un interviu pe care ni l-a acordat a vorbit despre decizia sa și despre proiectele de viitor. Ceea ce își dorește cel mai mult este ca hunedorenii să știe ceea ce el poate să ofere acestui județ. Consideră că are experiență politică și administrativă, ceea ce sunt argumente pentru a continua să se implice în dezvoltarea acestei zone.

– Ați stat o perioadă în umbra politicii, ce v-a făcut să vreți să reveniți în zona activă a acesteia?
– Așa este. Am avut parte de multe experiențe de la momentul intrării mele în politică și până acum. Unele dintre acestea m-au ajutat să înțeleg mai bine oamenii, să evaluez și să reevaluez prietenii și prieteniile. Răgazul de care am beneficiat l-am folosit pentru a privi în ansamblu mandatele pe care le-am exercitat în administrațiile publice, iar ceea ce am văzut nu mi-a generat o stare de disconfort, am făcut lucruri multe pentru județ, realizări pe care le pun pe seama unei echipe serioase pe mare m-am sprijinit mereu. Mi-am zis că merită să mă implic și pe mai departe, pentru că, deși vârsta ar putea să mă contrazică, încă sunt tânăr. Eu așa mă simt.

– Există voci care vă contestă.
– Asta face parte din noțiunea de politică și de democrație. Cred că ar fi foarte periculos pentru un om politic să aibă parte numai de aplaudaci în jurul lui. Legat de acest aspect, trebuie să recunoaștem că este un fenomen de masă modul în care echipele din jurul decidenților vor, mai degrabă, să-i facă pe aceștia să se simtă bine, decât să-i informeze corect și să-i ajute să ia deciziile în conformitate cu realitate. Revenind la afirmația dumneavoastră, vă spun că, da, sunt contestat, ceea ce mă validează ca partener de dialog, ca partener de eventuale alianțe, pentru că atât timp cât ești controversat, înseamnă că exiști. În politică nu contestarea este problema, ci ignorarea, iar dacă ești ignorat, nu exiști.

– Și, concret, ce doriți să faceți la Consiliul Județean?
– Să continui să ajut la dezvoltarea județului Hunedoara. Îmi doresc și acum ca ținuturile astea, atât de frumoase și primitoare, să ajungă destinații de vacanță pentru turiștii români și străini. E nevoie de dezvoltarea infrastructurii, e nevoie de îmbunătățirea serviciilor publice oferite cetățenilor, e nevoie de mentalitate schimbată, e nevoie de amabilitate, de zâmbete, de ospitalitate, calități pe care le avem cu prisosință în rândul populației, iar provocarea unei administrații publice este de a genera un climat propice de manifestare a acestora. Politicile publice îi pot determina pe oameni să se simtă relaxați, preocupați de găsirea soluțiilor, cu condiția ca acestea să aibă ca scop interesul omului, indiferent că vorbim despre cel din societatea civilă sau din politică.

– De ce vă este teamă în perioada următoare?
– Am ajuns la o experiență vastă și am învățat că frica nu este absolut deloc constructivă, dar pentru a nu părea că fug de un răspuns, vă spun că îmi este teamă să nu mă dezamăgesc, să nu fiu în stare să materializez proiectele despre care am vorbit, fie măcar și parțial.

– Discuția asta este una preelectorală.
– Evident. Ca politician îmi doresc să cunosc cât mai bine societatea, ce nevoi are, ce soluții își dorește și de ce resurse dispune, asta pe de o parte, pe de altă parte, îmi doresc să fiu cunoscut – cu privire la modul în care gândesc, acționez și empatizez – pentru ca în final să fiu recunoscut. Este un mecanism simplu care trebuie să aibă la bază, în mod obligatoriu, sinceritatea celor doi parteneri, politicianul și electoratul.

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.