INTERVIU CU RAUL SPĂTARU. „A DURAT PÂNĂ AM REUŞIT OMOGENIZAREA LOTULUI LA CS HUNEDOARA”

CS Hunedoara s-a încadrat în obiectivul propus pentru prima jumătate a campionatului, terminând pe un liniștitor loc 7 în sria 4 din Liga 3 de fotbal.

 

Despre ce a fost şi ce va fi în continuare la echipă ne-a vorbit „principalul” hunedorenilor, Raul Spătaru.

 

Probleme la începutul sezonului

 

Reporter: Aţi avut un start mai dificil în campionat, cu două înfrângeri în primele trei etape, care a fost cauza?

Raul Spătaru: După cum ştiţi, în vară au plecat mai mulţi titulari din sezonul trecut. Au intervenit şi nişte probleme medicale la început, am avut câţiva jucători accidentaţi, aşa că abia după etapa a cincea am avut la dispoziţie întreg lotul valid. Să nu uităm nici că în intersezon au venit zece jucători noi. Este greu să integrezi zece jucători pe care nu îi cunoşti, aşa că omogenitatea echipei a avut de suferit. A durat până am reuşit omogenizarea echipei, de aceea a fost mai greu în primele etape.

 

Rep: Care dintre cei nou veniţi au confirmat speranţele şi s-au integrat în primul 11?

R.S.: L-aş aminti pe Dragoş Dumitrescu, un portar U-21, care în anii următori va fi unul dintre portarii valoroşi din eşaloanele superioare. Mai este Szobi Kovacs, care a realizat în această toamnă un lucru deosebit, a jucat în toate meciurile toate cele 90 de minute. Dorin Burlacu din păcate a fost mai mult timp accidentat şi nu a reuşit să se exprime la adevărata valoare. Este însă un atacant valoros, cu experienţă, mai are multe de spus în fotbal.

 

Unii pleacă, alții vin

 

Rep: Care au fost punctele forte ale echipei şi capitolele unde aţi suferit?

R.S.: Punctul forte l-a constituit unitatea grupului. Am avut un grup foarte unit, care i-a integrat bine pe noii veniţi, după inerenta perioadă de omogenizare despre care am vorbit. „Scheletul” echipei l-au constituit jucătorii de anul trecut, am avut permanent opt sau nouă dintre ei în primul 11. Prin venirea de noi jucători s-a creat o concurenţă pozitivă pe posturi, care a fost benefică. Unul dintre punctele slabe l-a constituit faptul că nu am avut concurenţă în atac. Vasinc nu a avut un tur de campionat ieşit din comun, poate pentru că a avut şi probleme de sănătate, cu toate acestea este golgeterul echipei alături de Iacob, cu câte şase goluri fiecare. Am amintit de concurenţă, totuşi nu avem dubluri pe toate posturile, aşa cum ne-am dorit. Pe viitor trebuie să mai aducem doi – trei jucători ca să fie acoperite şi posturile deficitare, să avem variante de înlocuire.

 

Rep: Cine vine, cine pleacă în iarnă?

R.S.: De plecat a plecat sigur Bogdan Petrescu, al cărui contrat a expirat pe 1 decembrie. Şi-a mai reziliat contractul Rafael Licu, un atacant tânăr, de perspectivă, poate totuşi se răzgândeşte. Ne mai trebuie trei jucători, un atacant, un mjlocaş central şi un fundaş central/ lateral. Un caz aparte îl constituie Alexandru Dan. Pe el l-am pierdut chiar înaintea sezonului, la meciul de Cupă de la Deva cu Cetate, a aterizat rău la o săritură şi a suferit o accidentare. E vorba de o recidivă la genunchiul operat, la care a avut probleme mai vechi. Iniţial sperasem că e vorba de o entorsă, însă chiar zilele trecute am vorbit cu el şi trebuie operat din nou. Are 25 de ani, are experienţă, a trecut şi pe echipe din ligile superioare, însă din păcate nici pentru retur nu vom putea conta pe el.

 

Un tur de campionat bun

 

Rep: Sunteţi mulţumit de parcursul din tur?

R.S.: Ne-am propus să facem minim 20 de puncte în tur, să terminăm dacă se poate pe zero la adevăr. Până la urmă am încheiat pe plus unu, chiar dacă am avut opt meciuri în deplasare şi numai şapte acasă. Sigur, era loc şi de mai bine, dar în general sunt mulţumit, echipa a jucat un fotbal frumos la fiecare meci. La finalizare ne-a lipsit în mai multe rânduri inspiraţia, puteam înscrie mai mult din ocaziile pe care ni le-am creat. Unele meciuri le-am pierdut şi pe nedrept, în opinia mea. A fost cazul partidelor cu Crişul şi cu Pecica de acasă (n. red: ambele pierdute cu 1 – 2), în care am ratat extrem de multe ocazii, unele dintre ele incredibile, am avut şi un penalty neacordat la ultimul. Una din marile nemulţumiri este că am primit multe goluri cu uşurinţă, mai avem de lucrat la capitolul defensiv.

 

Rep: Cum explicaţii oscilaţiile avute, alternanţa două victorii, trei înfrângeri, două victorii, un singur punct din trei meciuri, două victorii?

R.S.: Se pot explica aceste fluctuaţii prin aceea că realizarea omogenizării unei echipe durează, aşa cum am mai menţionat. La Horezu, de exemplu, prima repriză a fost cea mai slabă pe care am făcut-o în acest campionat, am fost conduşi la pauză cu 0 – 2. În repriza a doua puteam înscrie cel puţin trei – patru goluri, dar am avut nişte ratări incredibile, după care am primit ultimul gol în minutul 90, când chiar nu mai conta. Mai există şi norocul, degeaba spun unii că nu contează, trebuie să ai noroc şi la fotbal! La meciul cu Pecica a prins Tiric o execuţie de excepţie la golul de 1 – 2 şi am pierdut, la Becicherecu am luat două goluri imparabile în vinclu şi s-a terminat 2 – 2, deşi am controlat jocul. A mai fost şi acel meci de la Timişoara cu Poli pe care nu pot să îl uit şi nu am să îl uit cât trăiesc, în toată cariera mea de antrenor nu am mai întâlnit aşa ceva. Dacă am fi marcat şapte – opt goluri nu cred că se supăra nimeni, totuşi am pierdut cu 2 – 1, a fost ceva incredibil. Aici s-a văzut şi lipsa de experienţă. Avem o echipă tânără, media de vârstă e de 22 – 23 de ani, doar Robert Cristian e jucător mai experimentat. Sper să mai creştem la acest capitol, să înregistrăm plusul necesar în retur, pentru că vom avea cu siguranţă un retur foarte greu, toate echipele se vor întări în pauza de iarnă.

 

Apel către suporteri

 

Rep: Când veţi începe pregătirea pentru retur?

R.S: Pe 13 ianuarie avem reunirea lotului, atunci ne vom întâlni şi vom efectua vizita medicală. Urmează perioade de antrenamente pentru reacomodarea la efort, iar la mijlocul lui februarie vom avea şi un cantonament. Nu am stabilit încă locaţia, dacă va fi pe plan local sau plecăm undeva, dar cu siguranţă vom avea zece zile de pregătire centralizată. Primul amical l-am dori pe 27 ianuarie, nu am stabilit încă adversarul. Ne propunem să jucăm şapte amicale în cele opt săptămâni de pregătire. Vrem să întâlnim mai ales echipe de liga a doua, ca să ştim exact unde ne aflăm valoric. Vom avea şi amicale cu formaţii din liga a treia, în mod sigur înainte de ultima săptămână, iar pe 7 martie începe campionatul.

 

Rep: O ultimă întrebare: ce se aude cu acţiunea de recuperare a brandului Corvinul întreprinsă în Hunedoara?

R.S.: Asociaţia suporterilor, fosta galerie a Corvinului, au oficial prima opţiune de recuperare a brandului. Au deschis în acest scop o subscripţie publică şi donaţii în municipiul Hunedoara. Am înţeles că vor să îl doneze Primăriei după ce îl recuperează, ca echipa să poată juca sub vechea denumire de Corvinul. Ei nu ne recunosc pe noi ca fiind urmaşa acelei echipe şi nu înţeleg de ce. E vorba de continuitatea fotbalului în Hunedoara, ar trebui să susţină orice mişcare fotbalistică de aici, să vină la stadion şi să fie alături de echipă. Am avut discuţii cu şefii galeriei, am putea face multe lucruri frumoase împreună. Din păcate se pare că şi aici politicul şi-a băgat coada, ca peste tot.

 

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.