Cum s-a lucrat la stadionul și la pista de atletism din Deva

Din toamna anului 2019, stadionul „Cetate” din Deva a intrat în şantier, însă modul în care lucrările au fost gestionate i-a nemulţumit pe mulţi dintre localnici.

Reprezentanţii Primăriei Deva promiteau o arenă modernizată, cu 2.000 de scaune noi şi, mai important, cu un gazon ideal pentru fotbal, care urma să fie inaugurat, cu mare fast, în perioada august – septembrie 2020. Lucrările la terenul principal al stadionului au fost finalizate, preciza, în urmă cu o lună, Traian Berbeceanu, managerul public al Devei, însă acesta prezintă probleme tehnice în ceea ce priveşte drenajul.

„Au fost identificate şi soluţiile pentru problemele legate de drenaj şi se lucrează remedierea lor”, afirma Berbeceanu, într-o emisiune la postului local Info Hd.

Ploile din ultimele zile au transformat însă noul gazon într-un lac uriaş, iar apele nu s-au retras. După cele mai recente inundaţii, a devenit subiect al ironiilor unor localnici, pe paginile de Facebook.

Florin Oancea, primarul Devei, a anunțat, joi, că va avea loc o expertiză tehnică asupra gazonului care va stabili ce măsuri se impun pentru remedierea sa.

Încă din primăvara acestui an, în perioada în care ar fi trebuit să fie răsărit gazonul, s-au observat anumite deficiențe, anume goluri și suprafețe în care iarba nu era răsărită, locuri unde drenajul nu funcționează, denivelări pe suprafața de joc, a informat Florin Oancea, primarul Devei.

„Având în vedere că lucrarea este în termenul de garanție de 24 de luni, a fost notificat executantul pentru a remedia de îndată și pe cheltuiala sa, deficiențele apărute. Acesta s-a prezentat la fața locului și s-a angajat să remedieze deficiențele în cel mai scurt termen posibil, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent, chiar dacă i s-a solicitat acest lucru în repetate rânduri. A afirmat că este la un tratament medical în Italia și că nu știe când va putea reveni în țară. Dat fiind faptul că lucrarea este în garanție, primăria nu a putut interveni cu un alt contract sau cu un alt executant pentru a remedia aceste probleme, întrucât legea nu permite. În urma ploii torențiale de acum câteva zile, s-a observat că apa băltește pe suprafața gazonului. Ne-am deplasat din nou la fața locului, împreună cu dirigintele de șantier care este răspunzător pentru calitatea lucrării, pentru a determina motivele pentru care apa nu se scurge prin sistemul de drenaj”, a informat primarul Devei.

O expertiză tehnică va stabili cauzele pentru care gazonul se prezintă în condițiile actuale. „Este greu de spus în acest moment care vor fi concluziile expertizei, de aceea nu putem avansa o dată sau un termen până la care suprafața de joc va putea fi folosită, existând posibilitatea, de nedorit, să fie necesară refacerea integrală atât a suprafeței de joc, cât și a drenajului din piatră”,a  transmis Primăria Deva.

Știrea inițială:

Într-o situaţie asemănătoare este şi pista de atletism a stadionului Cetate, unde lucrările de modernizare au început în iunie 2020. Atunci, municipalitatea anunţa că în doar câteva luni, viitoarea pistă pavimentată cu un material de ultimă generaţie (Mondo Sport Flex), putea fi inaugurată, odată cu lucrările la stadion. „Am avut astăzi o întâlnire cu proiectanţii şi constructorii celor trei obiective pe care le avem în lucru în zona Stadionului Municipal Cetate Deva: pista de atletism, terenul principal de fotbal, terenul II de fotbal. Am primit asigurările constructorilor că, dacă vremea va fi favorabilă, lucrările vor fi finalizate la sfârşitul lunii august sau la începutul lunii septembrie. Vom avea cea mai modernă pistă de atletism din România”, declara primarul Florin Oancea, în iunie 2020. Lucrările la pista de atletism din Deva, o investiţie de peste cinci milioane de lei, nu au mai fost finalizate până în prezent.

„Pentru pista de atletism care urmează să fie construită materialele sunt comandate din Italia şi urmează să sosească, până la sfârşitul lunii iunie. Urmează să fie montată această pistă de atletism, dar vom avea nevoie de condiţii meteo deosebite, pentru că specificaţiile tehnice pentru montarea acesteia implică o umiditate a aerului, cantităţile de precipitaţii trebuie să fie reduse sau chiar inexistente, o anumită temperatură. Deci sunt mai mulţi factori independenţi de voinţa noastră şi de a face lucrările cât mai repede”, declara, recent, Traian Berbeceanu, managerul public al Primăriei Deva, în emisiune. Lucrările la pista de atletism vor fi finalizate în luna august, anunţa, recent, primarul Florin Oancea.

comentarii

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.