CÂTEVA MII DE DEVENI, DIN NOU, FĂRĂ APĂ CALDĂ. TERMOCENTRALA MINTIA, OPRITĂ IAR, DUPĂ CE A RĂMAS FĂRĂ GAZ

<!–// –>

var ssObj = window.synoScore || (window.parent?window.parent.synoScore:0);
if(ssObj){
ssObj.reportImp(’78f547fc90ba1f45e7547922f3bf457e16b18464.png’,’1180496′);
}

apă caldă, Câteva mii de deveni, din nou, fără apă caldă. Termocentrala Mintia, oprită iar, după ce a rămas fără gaz

Locuitorii municipiului Deva, branşaţi la reţeaua centralizată de termoficare, au rămas iar fără apă caldă. Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a fost, din nou, oprită, sâmbătă dimineaţă, de data aceasta, după ce Transgaz a sistat furnizarea gazului metan. Contractul între cele două societăți a expirat, iar Transgaz ar fi refuzat să semneze un nou contract, din pricina unor datorii pe care CEH le are către companie.

Liderul Sindicatului „Solidaritatea” Hunedoara, Cristian Iştoc, a anunţat că Termocentrala Mintia şi-a oprit activitatea. „Termocentrala Mintia a fost oprită din nou, azi, la ora 11:15. Transgaz a sistat furnizarea gazului”, a comunicat liderul sindical.

Reprezentanţii CEH dau asigurări că Termocentrala Mintia va fi oprită numai astăzi şi mâine. „ În noaptea de duminică spre luni, la ora 00:00, Termocentrala Mintia porneşte. Între timp, astăzi mai ajunge un tren din Valea Jiului cu cărbune. Ieri a mai ajuns unul. Nu vor mai fi sincope în ceea ce priveşte aprovizionarea cu cărbune. Mina Livezeni a pornit. O să avem câte 700 de tone de cărbune zilnic de la Mina Livezeni”, a declarat administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu, contactat telefonic de „Servus Hunedoara”.

Reamintim faptul că, Termocentrala Mintia a mai fost oprită şi în urmă cu o săptămână, timp de cinci zile, din cauză că nu a mai avut cărbune.

Termocentrala Mintia asigură apă caldă și agent termic pentru peste 4.500 de apartamente din municipiul Deva.


Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.