Avram Iancu a primit, în cadrul unei ceremonii la Consulatul General al României la Haifa, certificatul care atestă în mod oficial faptul că a traversat Marea Galileii

Avram Iancu a încheiat cu succes, marţi după-amiază, performanţa de a traversa înot Marea Galileii, din Israel, pe o distanţă de aproape 21 de kilometri, la capătul unei curse care a durat aproape 11 ore şi 40 de minute.

Înainte de a pleca din ţară, bibliotecarul din Petroşani a spus că şi-a propus să parcurgă înot Marea Galileii, unde înscrisurile biblice susţin că Isus Hristos a umblat pe apă, deoarece doreşte să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a reuşit să realizeze la înotul în ape deschise.

Traseul său a fost monitorizat de Galilee Marathon Swimming Association (GMSA), organizaţie abilitată la nivel internaţional pentru validarea unei asemenea performanţe.

Marea Galileii este un lac de apă dulce situat în nord-estul Israelului, are o adâncime de 44 metri, o lungime de 21 kilometri şi o suprafaţă de 168 kilometri pătraţi.

Ieri, la Consulatul General al României la Haifa , Avram Iancu a primit în cadrul unei ceremonii certificatul care atestă în mod oficial faptul că a traversat Marea Galileii pe lungimea ei.
Președintele Galilee Marathon Swimming Association, Guy Cohen, cel care a și observat înotul, mi-a înmânat documentul.
“Mulțumesc domnului Consul General Ion Mihai pentru organizarea în parteneriat cu GMSA a acestei ceremonii. Un prilej bun ca relațiile dintre cele două popoare să se strângă și cu această ocazie.
Informații utile
Azi, 05.05.2023, aterizăm pe Aeroportul din Otopeni, la ora 22:30, cursa Tel-Aviv-București.
Mâine filmez o emisiune interesantă cu Trinitas TV, de la 13 la 14. Așadar, ziua de mâine o zăbovesc la București și o dedic pentru întâlnirea cu presa în eventualitatea în care cineva dorește să se întâlnească cu mine. Nu, nu e lipsă de modestie, însă știți că eu sunt provincial și odată reîntors la Petroșani este mai greu să ajung la capitală. Luni încep serviciul.” a declarat Avram Iancu.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1536585829504-0’); });