(P) Ce este dieta Dukan?

In momentul de fata din ce in ce mai multi oameni isi doresc sa slabeasca si apeleaza la fel si fel de diete menite sa conduca la scaderea in greutate.

Una dintre cele mai populare diete de urmat este Dieta Dukan originala, despre care iti voi oferi principalele informatii in randurile ce urmeaza.

Ce reprezinta dieta Dukan?

Dieta Dukan este o dieta conceputa de catre doctorul francez Pierre Dukan, care a publicat in anul 2000 cartea Je ne sais pas maigrir (Nu stiu sa slabesc), iar in momentul de fata este una dintre cele mai populare diete in special in Franta si Marea Britanie. Bazandu-se in mod deosebit pe aportul de proteine, aceasta dieta mai este cunoscuta si sub denumirea de regimul proteinelor alternative.

De-a lungul timpului mai multe celebritati au apelat la aceasta dieta si au obtinut rezultate notabile. Printre acestea se numara cantareata Jennifer Lopez, ducesa Kate Middleton si modelul Gisele Bundchen.

Dieta Dukan se bazeaza pe un consum ridicat de proteine (70% proteine pure din carne, lactate si oua si 30% proteine din anumite legume). Proteinele sunt mai greu procesate de catre organism, astfel ca arderile sunt mai puternice si in plus senzatia de foame va aparea mai tarziu.

De asemenea, un lucru foarte important atunci cand vine vorba de dieta Dukan este reprezentat de limitarea consumului de grasimi si carbohidrati.

Aceasta dieta este una foarte apreciata, deoarece pe langa pierderea kilogramelor in plus iti asigura ulterior si mentinerea la greutatea dorita. Bineinteles, ca in cadrul oricarei alte diete pentru slabit si la dieta Dukan regulile trebuie respectate cu strictete pentru a se obtine rezultate.

Cu ajutorul acestei metode de slabit vei putea pierde pana la 5 kilograme in primele 7 zile ale dietei, iar ulterior vei continua sa dai jos 1-2 kg pe saptamana pana in momentul in care vei ajunge la rezultatul asteptat.

Cum functioneaza si cum se aplica dieta Dukan?

Dieta Dukan este un sistem de slabit care implica mai multe faze si anume:

  • Faza 1 (atac) – bineinteles ca fiind prima faza este una ceva mai restrictiva. In cadrul acesteia poti consuma doar proteine pure slabe in grasimi, precum carne de pui, curcan, vita, peste, soia, oua si branza de vaci. Este perioada dietei in care vei slabi cel mai mult.
  • Faza 2 (croaziera) – consta in alternarea zilelor in care mananci doar proteine pure cu cele in care combini proteinele pure cu cele din legume.
  • Faza 3 (consolidare) – revii treptat la alimentatia obisnuita, consumand o zi pe saptamana doar proteine, in timp ce in alta zi poti manca aproape orice, chiar si dulciuri, insa sunt interzise alimente precum banane, struguri, cirese, nuci, alune, smantana, ulei, unt. Pentru fiecare kilogram pierdut anterior trebuie sa tii dieta timp de 10 zile, asadar va fi nevoie de timp.
  • Faza 4 (stabilizare) – este o perioada esentiala, care de altfel se va intinde pe tot parcursul vietii. Ea te ajuta sa te mentii la greutatea dorita. Pe langa faza de consolidare, in aceasta etapa a patra poti introduce in alimentatia ta orice doresti, insa respectand in continuare ziua in care consumi doar proteine.

Bineinteles ca pe langa respectarea tuturor regulilor cu privire la alimentatie este foarte important sa introduci si sportul in viata ta inca din prima faza a dietei Dukan.

In concluzie, daca iti doresti sa slabesti poti apela cu incredere la dieta Dukan, care dupa cum ai putut observa nu este una foarte restrictiva in ceea ce priveste alimentele si iti poate aduce rezultate foarte bune.