Noua telecabină a Cetății Devei intră în șantier

Ascensorul cu care turiștii puteau urca pe Dealul Cetății, pentru a vizita Cetatea Devei, a fost oprit. Începe construcția noii telecabine, o investiție estimată la trei milioane de euro, finanțată din bugetul local al Devei.

„Noul ascensor care va facilita accesul în Cetatea Deva va avea o capacitate de 30 de persoane. Investiția va cuprinde și modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranța funcțională a acestora, modernizarea celor două stații între care circulă telecabina, amenajarea și refuncționalizarea zonei de așteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetății, redimensionarea camerelor tehnice în cele două stații (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turiști, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii la standardele și normativele în vigoare”, a informat Primăria Deva.

Actualul ascensor cu care turiştii ajung în Cetatea Devei a fost inaugurat în anul 2005 şi are o capacitate de transport de maximum 16 persoane

comentarii

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.