(Galerie foto)În municipiul Orăștie, unde, pe un teren unde nu era nimic, a ”crescut” un parc frumos, cu multiple funcționalități.

Regio-POR în Regiunea Vest: zonele în paragină se transformă în parcuri moderne prin investițiile cu finanțare europeană. Se întâmplă în municipiul Orăștie, județul #Hunedoara, unde, pe un teren unde nu era nimic, a ”crescut” un parc frumos, cu multiple funcționalități.
A fost finalizat proiectul de amenajare de spații verzi publice cu acces nelimitat în zona urbană Stadion Mecanica, implementat de Primăria Municipiului Orăştie în cadrul Regio-POR 2014-2020.
Data finalizării investiției este, conform contractului de finanțare, 31.03.2021, dar noul parc din zona Stadion Mecanica a fost deja inaugurat astăzi de către autoritățile locale.
Vedeți în imaginile noastre cum arăta zona înainte și cum se prezintă ea astăzi!
Obiectivul general al proiectului a fost reconversia și refuncționalizarea terenurilor degradate și neutilizate din zona Stadion Mecanica din Orăștie.
În zona respectivă a fost creat un spațiu verde cu o suprafață de 35.125 de metri pătrați, cu multiple facilități de recreere: teren multifuncțional de sport, loc de joacă pentru copii, zonă de fitness, skatepark, fântână arteziană, scenă pentru activități culturale, vestiare, toalete etc.
Totodată, zona a fost special accesibilizată pentru persoanele cu handicap locomotor.
Parcul dispune de un sistem de iluminat fotovoltaic și un sistem automatizat de irigații care folosește ca principală sursa de alimentare apa din panza freatică.
De asemenea, prin proiect a fost modernizată strada Tîrgului pe o lungime de 1,21 kilometri.
Valoarea totală a investiției, conform contractului, a fost de 14.214.090 lei, din care 12.085.500 lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Articol preluat de pe glasul-hd.ro