Castelul Corvinilor, venituri de peste un milion de euro în anul 2020

Castelul Corvinilor a avut peste 200.000 de turiști în anul 2020, circa jumătate din numărul vizitatorilor înregistrați în anul precedent.

Totuși, monumentul istoric din Hunedoara a adus venituri importante municipalității. „Diminuarea veniturilor Castelului a fost mai mică decât cea a numărului de turiști, de aproximativ 40 la sută (de la 7,6 milioane de lei în 2019, la 4,6 milioane de lei în 2020)”, a informat Primăria Hunedoara.

Pandemia de Covid 19 a dus la închiderea Castelul Corvinilor pentru două luni și la diminuarea numărului de turiști străini și a vizitelor în grupuri organizate. „Scăderile cele mai pronunţate, de 80 – 90 la sută, s-au înregistrat la vizitatorii străini și la cei care veneau în grupuri organizate. Tocmai interdicția sau dificultatea organizării de excursii de grup a generat o mare parte din scăderea numărului de vizitatori. În ce privește numărul de turiști care au vizitat Castelul singuri, cu familia ori prietenii, diminuarea este mult mai mică decât în cazul grupurilor organizate, de aproximativ 30 la sută. Trebuie să ținem cont și de faptul că obiectivul a fost închis total între 12 martie și 15 mai 2020. În aceeași perioadă a anului 2019, la Castel au fost în jur de 100.000 de turiști. O altă cauză a fost închiderea școlilor și, automat, anularea excursiilor școlare”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

În această perioadă, la Castelul Corvinilor se derulează lucrări de restaurare în cadrul unui amplu proiect cu finanțare europeană, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Monumenentul istoric rămâne deschis publicului.

comentarii

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.