Când vine primăvara cu adevărat

Luni, 1 martie, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM), în regiunile estice şi sud-estice, iar la începutul intervalului şi în centrul ţării, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri în general de 45…55 km/h.

În zona montanã vor predomina ninsorile, mai frecvente în Carpaţii Orientali, vântul va sufla cu rafale de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali peste 90 km/h, cu precãdere în prima parte a zilei, viscolind sau spulberând temporar zăpada. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 12 grade, valori în jurul celor normale pentru începutul lunii martie; minimele termice vor fi cuprinse între -5 şi 2 grade. Mai ales noaptea, pe alocuri se va forma ceaţă.

Marţi, 2 martie, valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară faţă de ziua precedentă în majoritatea zonelor, cu precădere în nord-estul ţării, la deal şi la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei în regiunile sud-estice, unde pe arii restrânse va ploua slab.

Sursa: adevarul.ro

comentarii

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.