Campanie de control la firmele ce desfăşoară activităţi de poştă şi curierat

În perioada 07-09 octombrie 2021 s-a derulat o campanie de control la firmele care activează în domeniul activităţilor de poştă şi curierat. O parte a controalelor s-a derulat în perioada week-end-ului. Finalizarea campaniei şi raportarea rezultatelor către Inspecţia Muncii Bucureşti s-a făcut în data de 13 octombrie. Şi această campania face parte din Programul propriu de acţiuni al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara aferent anului 2021, parte a Programului cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii.

Au fost controlate firme din domeniul specificat (cod CAEN 53) de pe raza Judeţului Hunedoara.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara au programat şi efectuat un număr de 13 controale la firme din domeniul vizat pe lângă controalele derulate în mod obişnuit.

La acţiunile de control au participat opt inspectori de muncă fiind acoperită toată aria judeţului.

O firmă a fost sancţionată contravenţional cu avertisment pentru lipsa copiilor contractelor de muncă pe care avea obligaţia să le ţină la punctul de lucru controlat pentru toţi angajaţii acelui punct de lucru.

Au fost dispuse 12 măsuri cu termene de îndeplinire, urmând ca inspectorii de muncă să verifice ulterior dacă acestea au fost duse la îndeplinire precum şi modalitatea de rezolvare a problemelor depistate.

Ca de obicei se constată aceleaşi neconformități care au mai fost depistate şi în timpul altor controale: lipsa evidenţei orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, sau neevidenţierea în pontaje sau condica de prezenţă a orei de începere şi de sfârşit al programului de lucru; neîndeplinirea în totalitate a măsurilor dispuse în controalele anterioare; lipsa copiilor contractelor de muncă la locul de muncă controlat pentru salariaţii ce-şi desfăşoară activitatea în acel loc; neacordare repaus săptămânal de minim 48 de ore conform prevederilor art. 137 din Codul muncii sau lipsa programării perioadei de efectuare a concediilor de odihnă pentru întreg personalul.

ITM Hunedoara

comentarii

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.