Avram Iancu la 1 km de o nouă performanță: traversarea Mării Galilei, locul unde Hristos a umblat pe ape

Polisportivul hunedoarean Avram Iancu se în fața celui mai special înot din viața lui.

În urmă cu câteva minute am discutat cu fata acestuia, Flavia Iancu, care ne-a spus că Avram se află la mai puțin de 1 km de a finaliza înotul în locul unde Hristos a umblat pe ape și anume traversarea înot a Mării Galileii, pe toată lungimea ei.

“Au fost zeci de discursuri motivaționale în care am scos în evidență faptul că prin credință se poate umbla pe ape, la propriu și la figurat. Recunoșteam că nu dețin statura spirituală încât să pot umbla pe ape, însă, știam că pot măcar să traversez marea înot, prin credință. Evident că mă refeream la Canalul Mânecii. În momentul în care am aflat că se organizează în mod oficial traversări ale mării unde Hristos a umblat pe ape, mi-a intrat la suflet, în mod instantaneu, acest înot.

Înotul în Sea of Galilee este guvernat, organizat și ratificat de către Galilee Marathon Swimming Association (GMSA), fiind recunoscut de către toate marile organizații mondiale de înot în ape deschise.

Sunt programat să înot într-una din zilele cuprinse între 30 aprilie și 4 mai, programările făcându-se prin trimiterea documentației necesare, cu minim 45 de zile înaintea înotului.

Dincolo de efortul sportiv de a înota peste 20 de kilometri, mă copleșește încărcătura spirituală și toată simbolistica locului. E locul unde Hristos a umblat pe ape, e locul unde a potolit furtuna, e locul pescuirii minunate, e locul unde a înmulțit pâinile și câte și mai câte. E locul unde doresc să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările sale și pentru tot ceea ce am putut realiza în acest domeniu frumos al înotului în ape deschise.

Mă voi întoarce (sper că victorios) în data de 5 mai, pe Aeroportul din Otopeni, la ora 22:30.

Dumnezeu să binecuvânteze România!” a declarat Avram Iancu.

Frumoasa familie a hunedoreanului este alături de Avram:

Echipajul complet:
Avram Iancu – înotător
Mike Liner – pilot
Guy Cohen- observator, președinte GMSA
Andrada Iancu- suporter (nutriție)
Flavia Iancu – responsabil comunicare.

Sponsor principal:

AVIS3000

Sponsori:

Complex Montana Straja (Emil Părău)

Dupu Impex SRL

MCN Caffe

VivaFacilities

Destinația de Ecoturism Țara Hațegului-Retezat

Casa Alex

Parteneri:

Garmin Romania

Isostar Romania

Nutrivita

 

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1536585829504-0’); });